Akelo soittaa Movida kappaleita joka lauantai
Música
Publicado en 10/07/2024

Rock puristus espanjalaista Rock musiikkia Akelon luotsaamana

Black is Black musiikkisarjassa tutustutaan Francon kuoleman jälkeiseen Espanjaan musiikin kautta. Seitsemänkymmentäluvun loppupuolella alkanut Movida Madrileña aloitti uuden luvun espanjalaisessa nuorisomusiikissa ja se jatkuikin vahvana aina kahdeksankymmentäluvun puoleen väliin asti.

Movida Madrileña

Ensin Madridissa alkanut liike valloitti ensin Madridin ja Barcelonan, jonka jälkeen aiemmin kielletyt Rock ja Punk alkoivat valtaamaan alaa espanjan nuorison keskuudessa. Että vaikka Madrid oli enemmän Punk, niin Barcelona sitävastoin oli taas hyvin Rock’n’Roll. Yhtenä tärkeänä alueena pitää mainita myös Vigo, josta tuli paljon mielenkiintoisia yhtyeitä sekuittaen Punkkia, uutta aaltoa, sekä traditionaalista kelttilästä kansanmusiikkia.

Kannattaakin kaikkien musa diggarien kuunnella Akelon loistava viikottainen Black is black musiikkiohjelma, jossa poraudutaan Espanjan nuorisomusiikin nousun tärkeimpiin vuosiin, jotka Akelo koki Madridissa asuessaan, aivan paikan päällä.

Malagalainen tiskijukka

Akelo on toiminut useita vuosikymmeniä eri radioasemilla ja hän on erikoistunut nimenomaan Rock musiikkiin, jota hän kutsuukin elämän eliksiiriksi. Tätä nykyä hän elää maalaistalossa Cartamassa lyhyen matkan päässä Malagan Rock konserteista ja tapahtumista.
Ohjelma on espanjaksi.

Black is black ohjelma tulee joka lauantai kello 20.00 Malagan aikaa

Comentarios