Lauri Virtamo - Musiikillinen matka uusien sävellysten siivittämänä
Novedades
Publicado en 04/09/2024

Kesä 2024 oli musiikillisen yhteistyön huipentuma

Kesä 2024 oli merkittävä ajanjakso muusikko Lauri Virtamolle, joka työskenteli tiiviisti laulaja Taru Kulhian kanssa uuden kappaleensa "Kesän jälkeen" parissa. Yhteistyö huipentui elokuussa, kun kappale äänitettiin ja julkaistiin, saavuttaen heti suuren suosion. Kulhia on ollut mukana kolmella Virtamon digisinglellä, mikä tekee hänestä keskeisen yhteistyökumppanin artistin uralla. Studiotyöskentely legendaarisen Jarno Patalan kanssa Studio303:ssa oli innostava kokemus, joka toi kappaleeseen oman ainutlaatuisen tunnelmansa.



Sävellystyön varhaiset vaiheet

Virtamon säveltäjän matka alkoi jo 11-vuotiaana, jolloin hän aloitti pianonsoiton ja ryhtyi pian improvisoimaan omia sävellyksiään. Ensimmäinen merkittävä teos, "Melankolia", syntyi 17-vuotiaana ja on sävyltään surumielinen pianokappale. Vaikka bänditoiminta Forten kanssa vei suuren osan hänen ajastaan, säveltäminen jatkui aina taustalla. Vuonna 2021 syntynyt "Paljon sain" oli Virtamon ensimmäinen digisingle, joka julkaistiin tammikuussa 2022. Kyseessä oli rakkauslaulu, jonka sanoituksen oli tehnyt Martti Heikkilä. Virtamon mukaan teksti inspiroi sävellystyötä, ja melodioiden luominen on hänelle luontevampaa, kun tekstin teema on selvillä.



Uusimmat digisinglet, "Toukokuu – rakkauslaulu" ja "Kesän jälkeen", poikkeavat tästä kaavasta. Niiden kohdalla sanoittaja Neili Airikka, tunnettu myös laulajana ja lauluntekijänä, kirjoitti sanat jo valmiiksi sävellettyihin teemoihin. Tämä uusi lähestymistapa osoittaa Virtamon monipuolisuuden ja avoimuuden eri luoville prosesseille.

Elävät esiintymiset ovat yleisön iloksi

Virtamon intohimo live-esiintymisiin on ollut näkyvissä läpi uran. Hän on esiintynyt niin pianistina, laulajien säestäjänä kuin oman bändinsä kanssa. Hänelle tärkeintä on, että yleisö viihtyy ja saa nauttia musiikista.



Musiikilliset esikuvat ovat laaja-alainen inspiraatio

Virtamon musiikilliset juuret ovat syvällä monipuolisessa kuuntelussa ja klassisessa koulutuksessa. Lapsuudenkodissa kuunneltiin paljon klassista musiikkia, ja hän kävi usein äitinsä kanssa oopperassa ja konserteissa. Klassisen musiikin lisäksi Virtamon suosikkeihin kuuluivat muun muassa Jimi Hendrix, Queen, Eric Clapton ja Art Blakey. Laulajista häneen ovat tehneet vaikutuksen Luciano Pavarotti, Paula Koivuniemi ja Frank Sinatra. Tämä laaja-alainen musiikkimaku on vaikuttanut myös hänen omaan sävellystyöhönsä, jossa melodisuus on aina keskiössä.

Kotimaisen musiikin vahva asema

Lauri Virtamon mukaan kotimaisella kevyellä musiikilla on tällä hetkellä vahva asema Suomessa. Suomesta löytyy paljon lahjakkaita laulajia ja soittajia, ja uutta musiikkia syntyy jatkuvasti. Seuraajille on tarjolla laaja kirjo ohjelmia ja suoratoistopalveluja, jotka pitävät suomalaisen musiikin elinvoimaisena ja helposti saatavilla. Virtamon mielestä tämä luo positiivisen kehän, jossa kotimainen musiikki kukoistaa ja kehittyy jatkuvasti.

Toivomme Laurille esiintymisiä tulevalle syksylle ja talvelle ja keikoilla nähdään!

Kansikuva on otettu Kulosaaren kasinolla
Kuva: Aki Walli Photography

 

Comentarios